Uppdaterad: jan 31, 2019 @ 1:42 e m

Vem gillar inte känsan av att åka ned för motorvägen på väg till sommarsemestern? Men självklart vill man ju ha en bekväm körning, och då vill man ju ha ett par sommardäck som är bäst i test, – som inte bara är säkra men även oerhört lätthanterliga, och som gör din bilkörning till ett nöje. Continental ContiPremiumContact 5 och Goodyear Efficientgrip Performance är dom 2 sommardäck som vi har valt som bäst köp, tack vare dess utomordentliga kvalitet och oöverträffliga prestanda på vägarna, och för deras tilltalanda pris.

Continental ContiPremium Contact: Korta bromssträckor, körkomfort och säkerhetContinental däck

Continental ContiPremiumContact 5 är det ideala däcket för förare som prioriterar enastående kvalitet och optimal prestanda. Denna modell lämpar sig för ett brett utbud av fordon och gör normal vardagskörning ett genuint nöje. Continental ContiPremiumContact 5 är känt för sina korta bromssträckor på våta och torra vägar tack vare dess tvådelade asymmetriska mönster, som garanterar minimal förlust av grepp även vid körning på extrema ytor. Optimerade 3D-kanter bidrar också till att minska bromssträckorna. Makroblock konstruerade och anpassade för ContiPremiumContact 5 garanterar en säker och pålitlig körupplevelse, även vid höga hastigheter. Däcket är också känt för sin höga körkomfort tack vare sin moderniserade däckkropp

 

Köp ett miljövänligt däck

Continental ContiPremiumContact 5 hjälper till att skydda miljön genom användning av en innovativ gummiblandning och en minskning av rullmotståndet, vilket minskar bränsleförbrukningen och skadliga CO2-utsläpp. Däcket är stabilare tack vare ökad axelflexibilitet och förstärkt däckpärla. Superb tillverkningskvalitet innebär att Continental ContiPremiumContact 5 är exceptionellt tåligt och resistent mot mekaniska skador. I kombination med utomordentlig körkomfort och säkerhet på alla ytor blir detta däck det ideala valet för även de mest krävande förarna.

Däcket har också en förlängd livslängd: kombinerat med överlägsen komfort och låg ljudnivå har däcket också förmågan att producera ett förbättrat antal mil. Tack vare detta, kan du vara säker på att du får utmärkt värde för pengarna.

 

Goodyear Efficientgrip Performance: Sommardäck med högsta “A-klassning” – och kortare bromssträckorgoodyear däck

Detta sommardäck har uppnått den högsta så kallade “A-klassningen” för grepp på våta vägar. Goodyears EfficientGrip prestanda uppfyller även de mest krävande förarnas förväntningar. Som du förväntar dig av ett sommardäck presterar modellen utomordentligt bra vid varierande väderleksförhållanden. Tack vare det asymmetriska mönstret ger Goodyear EfficientGrip prestanda, god spridning av vatten och utmärkt grepp, även på mycket våta vägar.

 

WearControl teknik

Jämfört med andra däck, garanterar Goodyear EfficientGrip Performance 2 meter (8%) kortare bromssträckor på våta vägar och 3% kortare bromssträckor på torra vägar. Modellen använder WearControl teknik för att säkerställa en balans mellan grepp och lågt rullmotstånd. Detta förlänger däckets livslängd, men det innebär också att det inte slits lika fort, så att föraren kan njuta av dess utmärkta specifikationer för hela dess livslängd.

 

Bränslebesparingsteknik: minska din energiförlust med upp till 18%

Dess egenskaper omfattar inte bara korta bromssträckor, vilket innebär att förare av bilar utrustade med Goodyear EfficientGrip Performance däck kan känna sig riktigt säkra. Dess bränslebesparingsteknik hjälper också till att begränsa energiförluster, vilket minskar med cirka 18% jämfört med andra Premiumdäck. Externt brus är ett annat område där Goodyear EfficientGrip prestanda utstrålar sin konkurrens. Tack vare dess unika mönsterdesign och användningen av ett speciellt ämne i sin produktion har ingenjörerna bakom denna modell lyckats minska däckbullret avsevärt. Modellen är ideal för förare som letar efter ett däck som inte bara ger säkerhet och förarkomfort, utan också optimal prestanda på en rad olika ytor i varierande, ofta svåra väderförhållanden.

 

 

Däck-guide

Typ av fordonolika Fordonstyper

Den typ av fordon du kör bestämmer en hel del där däck är berörda. Däck som passar för en Toyota Yaris passar inte för en Ford F150.

Däckstorlek är det första beaktandet, men det verkliga elementet att överväga är belastningsgraden. Utan att gå in i detaljer är däck utformade för att stödja en viss vikt. Det är uppenbart att ett F150-däck kan klara en betydande mängd mer än Yaris.

Kompakta och medelstora bilar har lägre vikt än CUV, SUV och minibussar, så deras däck är verkligen inte utbytbara.

 

Typisk användning

Vid val av ersättningsdäck är användningen en viktig faktor. Precis som med vinterdäck vintern, väljer du ett däck som matchar typiska körförhållanden, vilket garanterar optimal prestanda och tillfredsställelse.

Till exempel, någon som arbetar på vägen, och samlar på sig mil efter mil, bör överväga ett däck med en styvare sidovägg för ökad stabilitet utan att glömma att en hållbar förening kommer att hjälpa föraren ytterligare. Slutligen, även om ditt stereosystemet kan vara bra, kommer ett tyst däck att göra livet mycket trevligare.

 

Önskad prestanda

Prestanda är en relativ term. Det kan referera till stabilitet i hög hastighet såväl som komfort. Detta är nära kopplat till den förväntade typiska användningen.

Önskad prestanda är också nära relaterad till däcktypen. Tänk på lastbilens däck. De är utformade för ett visst ändamål. Deras kvadrerade axlar och större fotavtryck påverkar bränsleförbrukningen genom mer rullande motstånd, men det finns inget sätt att använda såna om du äger en pickup. Däck som är avsedda för en Honda Fit kommer helt enkelt inte att fungera.

Prestanda kommer också från slitbanestrukturen. Ett enkelriktat däck kan förskjuta upp till 30% mer vatten än vanliga däck utan riktning. Självklart ska inte torra underlag förbises. En stark rad av gummi i mitten av däcket hjälper till att förbättra motorvägsstabiliteten.

 

Mönster-livslängd

Denna punkt gäller främst slitbanor. Mönstret är upprättat av varje tillverkare och kan därför vara olika. I ett nötskal bör ett däck med en tröskelvärde på 500 vara 5 gånger längre än ett däck på 100. Långa däck kan utgöra en bra långsiktig investering och bör ofta övervägas.

Inse att högt slitbane-betyg kan få en direkt inverkan på all-round-prestandan. H, V och högre klassade däck har typiskt lägre hastighetsbetyg. Detta kommer att komma ner till vad du i slutändan behöver från Dina däck.

Tips: Det smartaste sättet att bestämma livslängden för de däck du överväger är tillverkarens körsträcks-garanti. Dessa garantier skapar en öppen konkurrens mellan däcktillverkare. Det kan anses vara mer exakt.

 

Vattenmotstånd / grepp vid regn

Detta knyter ihop med önskad prestanda. Det är väldigt viktigt att ditt däck har fått bra poäng på denna punkt.

 

Bekvämlighet

Återigen är detta relaterat till prestanda. Bullriga däck är vanliga källor till klagomål, och mjukare däck har en tendens att förenkla körupplevelsen.

Tips: Att byta till ett T-märkt däck från en H eller V kan och kommer att påverka fordonets övergripande prestanda. Styrning, bromsning och acceleration kan alla påverkas negativt. Om välinformerad kan köparen uppskatta tystare och jämnare körning.

 

Pris

Den allsmäktiga kronan bestämmer först och främst kvalitet. Det finns vissa däck till låga priser tillgängliga på marknaden, men långsiktig hållbarhet, säkerhet och prestanda kan äventyras.

Tips: Som med alla inköp får vi alltid det vi betalar för. Ett billigt däckköp kan ses som en kortsiktig investering, men för medellång och lång sikt, kan däcken behöva ersättas oftare, vilket kostar mer på lång sikt.

 

Fler kommentarer och tips

Det smartaste du kan göra är att skaffa en uppsättning bra vinter- och sommardäck. Genom att göra det kommer du inte bara att maximera däckens liv, du kommer också att dra nytta av maximal dragkraft, säkerhet och prestanda i alla förhållanden.

Håll alltid ögonen på ditt däcktryck. Att kontrollera det så ofta som en gång i månaden kan förhindra utblåsningar, överdriven slitage och till och med ökad bränsleförbrukning.